Eilen se tapahtui. Sitä oli 10 vuotta odotettu. Aloitimme agilityn alkeiskurssin. Minä ja Alva.

Koko seikkailu alkoi, kun kiiruhdin koulusta kotiin, ahmaisin lautasellisen ruokaa ja vähän muutakin, paloittelin lihapullat, pakkasin reppuun kasan leluja ja muuta roinaa ja ampaisin piskin kanssa bussipysäkille. Toki olin valmistautunut etukäteen: Alva on oppinut kosketusalustan, olin hankkinut lihapullia ja ostanut Alvalle paremman kaulapannan, joka on helppo riisua ja joka ei satuta sitä. Hämeentiellä vaihdoimme Littoisten bussiin ja ajelimme ikuisuudelta tuntuvan ajat kuka tietää missä, koska siellä oli pimeää ja vain tunnistamattomat valot loistivat taloista ja katulampuista. Lopulta alkoi näyttää tutulta ja pölähdimme kilometrin päähän kentästä suurinpiirtein tunnin etuajassa. Mars hallille ja loppu 45 min koiran kanssa haahuilua ja sitten sen lämmittely.

Viimein kurssi alkoi. Kaksi ryhmällistä koiria änki halliin kahdelle kentälle ja aloitimme kentän säännöistä. Toisten treenejä ei häiritä, sisälle ei saa kakkia ja vahingot pitää siivota jne.. Kummallakin ryhmällä oli kaksi kouluttajaa ja kukin meni vuorollaan joko opettelemaan putkea tai hyppyä. Hyppyjä sai opetella ihan ominkin päin. Alva on maksi,mutta se saa toistaiseksi hyppiä miniesteitä minun puolestani. Tuntuu hurjalta, että sen joskus pitäisi pystyä hyppäämään yli 50 cm. No, palveluskoiraeste on metrin korkuinen.

Putki meni aluksi hitaasti, mutta saimme hiukan vauhtia, kun putken eteen lisättiin hyppy. Piski sai kiihdyttää rauhassa, eikä tarvinnut heti olla himmaamassa. 

Jotenkin minulle tuli olo, että koirien oletettiin jo nähneen esteet jossain muodossa. Samaten tuo omatoimisuus. Pääsykokeessa oli ollut hyppy ja putki. Kai moni nykyään tekee jo ominpäin kaikenlaista koirien kanssa. No, toisaalta, olihan Alvakin kokeillut esteitä etukäteen: Agirodussa usutin sen tyhjällä radalla olleeseen putkeen, kun kukaan ei tuntunut huomaavan. Hyppyesteitä ja irtokepit minulla on omistuksessani itsellänikin, joskin ne ovat mökillä varastossa. Alva on vedätetty namilla kepeistä läpi ja se on kävellyt puomin yli. Oppiihan se koira esteet aika helposti, minulla vain on paine tehdä kaikki alusta asti oikein. 

Ensi kerralla vuorossa on tietojeni mukaan pituus, muuri ja pussi. Aion myös kysellä hiukan kouluttajien taustoista ja kokemuksesta, ihan uteliaisuudettani.