3.4.2011 Alva alkoi ontua toista takajalkaansa, joten parantelimme sitä kaksi viikkoa kotona. Tänään menimme ylimääräiselle kerralle tekemään rästimme. Oli oikein kiva treeni.

Omin päin kertasimme puomin, keinun ja pujottelukujan, jossa oli kaaret. Alva ei kaaria ollut aiemmin kokeillut ja se hyppi niistä yli, luuli kai rimoiksi (samoin se kuvittelee pussin kankaan olevan kontaktipinta...). Korotin vähän kaaria ja koira tajusi keskittyä enemmän pysty- kuin vaakakeppeihin. Muuten siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Pääsiäisenä kokeilen Alvarille 2 x 2-harjoitusta irtokepeillä.

Keinu ja puomi menivät normaalisti. Alva alkaa jo hiukan hoksata kontakteille pysähtymistä, mutta varsinaista tahtojen taistelua se kyllä on vielä. Ja kyttäystä, että se tekee kans.  En vielä korottanut keinua. Mä himmailen jatkuvasti kontakteja katsoessani ja koira sitten lukee sitä miten sattuu.

Harjoittelin myös esteenkiertoa. Alkaa sujua. Tosin mietin, kannattiko sitä tehdä pitkän kaavan mukaan, kun en osannut sillä kouluttaa ja tuo taisi oppia asian loppujen lopuksi oikoreittiä. 

Ja ne ratapätkät!

Ensimmäisellä oli hyppy, u-putki, hyppy, kaariputki ja  vinokepit. Alva oli paikallaanlähetyksessä kuin tahmassa, möhlin keppien sisäänmenonkin luottamalla liikaa koiraan, jonka tiesin oikovan kuitenkin, ja otin loput yritykset lennosta uusiksi. Ja kyllähän se meni, mutta löntystäen. Siinä oli puolenvaihto toisen hypyn jälkeen edessä. Mä kokeilin siihen jonkinlaista leikkausta, mutta tiedä, vaikuttiko se jotenkin kököltä, kun kouluttaja ehdotti kokeilemaan jonkinlaista vastaanottoa sen hypyn jälkeen, jolloin en voinut saattaa koiraa ihan yhtä syvälle ensimmäiseen putkeen kuin aluksi olin tehnyt. Toimi se noinkin. Pujottelulle sai koiran viedä kakkosputken loppupäästä kädestä pitäen, kun se kokeili muuten oikotietä. Sitten se kokeili rämäyttää niitä keppejä päin.

Toiselle ratapätkälle treenin lopuksi otin koiralle jekun mukaan. Hetsasin hiukka köysilelulla ja panin tuulemaan. Alva paineli kuin raketti ja mä en ehtinyt älytä kuin että koira tuli ja meni, kun en nähnyt mitään tukkani takia. Otin nyt hetsaamalla paikaltaanlähdön ja koira sai jo siihenkin vähän vauhtia, vaikka se ei edelleenkään kiihdy kovin ripeästi. Radalla oli rengas, hyppy, kaarros vasemmalle, pituus, suoran putken suu vasemmalla, ja sama hyppy taas vasemmalla. Lelupalkalla ja Alvan ravistus oli oikein komea. Se leikki kouluttajankin kanssa.

Alkeisjatkokurssille mennään todennäköisesti syksyllä, kun en tiedä kevään kuvioista. Kesällä voitaisiin keskittyä tottikseen, kokeilla jälkeä ja treenailla omin päin tai irtotreeneinä vähän agilityakin.