Kolmas kerta samaa postausta iltamyöhällä, kun seuraavana päivänä on aamuvuoro... V***u mä vihaan iso kirjain-näppäimen viereen piilotettua edellinen sivu-pikanäppäintä ja tietenkään tämä sivusto ei muista sitä pitkää lihavointeja ja sen sellaisia sisältänyttä kirjoitustani. Ja mä olen todella vihainen sortuessani v-alkuisiin...

Mä en ole mestarisheippaaja, joten saatte tyytyä tällä erää houkuttelupohjaisiin ohjeisiin. Ohjeistan nyt makupalapohjaiseen menetelmään, mutta kosketuskepin tai muun kohteen käyttäjät voivat soveltaa sen mitä viitsivät.

Pyöriminen

1. Päätä, kumpaan suuntaan haluat opettaa tempun. Tässä ohjeessa se opetetaan vastapäivään. Älä sekoita suuntia kesken tempun opettamisen, ellet tiedä mitä teet ja jos tiedät, tuskin teet tällä ohjeella mitään.

2. Piirrä houkuttimella (nami, käsi tai kosketuskeppi) sopivan kokoinen ympyrä vastapäivään koiran kuonon tasalla tai hieman alempana. Koiran luonnollisesti seuratessa houkutinta se pyörähtää ympäri.

(2b. Namin käyttäjälle häivyttämisen välivaihe. Jätä nami pois kädestä koiran alkaessa seurata ympyrää ja palkkaa se toisesta kädestä heti sen tehtyä ympyrän ja sitten nami tulee taskusta.)

3. Häivytä houkutin pienentämällä ja nostamalla ympyrää vähitellen. Yhdistä temppuun käskysana sanomalla se juuri ennen häivytyksessä olevaa houkutinta. Alvalla vastapäivään pyöriminen on nimeltään 'omppu'

Passaa

Muita nimiä: takajaloilla seisominen

1. Pidä houkutinta koiran pään yläpuolella. Palkkaa tavoittelusta.

2. Palkkaa takajaloille nousemisesta.

3. Pidennä aikaa, jonka koira on takajaloillaan. Temppu voi olla rasittava koiralle ja se ei välttämättä jaksa montaa yritystä.

4. Häivytä houkutin ja yhdistä käskysana.

Jalkojen välistä pujottelu

Muita nimiä: sik sak, kahdeksikko

1. Ota koira vasemmalle puolellesi. Seiso jalat hieman harallaan. Jos käytät nameja, ota niitä vaikka kumpaankin käteen.

2. Vie houkutin vasemman jalan editse kohti jalkojen väliä. Palkkaa koira seuraamisesta.

3. Kun houkutin tulee jalkojen väliin, ota se takakautta oikeaan käteen ja vie käsi oikean jalan takaa.

4. Kun koira osaa mennä jalkojen välistä, houkuttele se oikean jalan viereen.

5. Vie houkutin oikean jalan editse kohti jalkojen väliä. Ota se nyt vastaan vasemmalla kädellä vasemman jalan takaa. Vie koira nyt vasemman jalan viereen.

6. Jätä nami pois ja ala palkata taskusta. Koiraa voi lisäksi avustaa niiaamalla hieman jaloilla siihen suuntaan, johon koira on pujottelemassa.

7. Nosta pujoteltavien välien määrää ennen kuin palkitset. Tee eri pituisia pätkiä.

8. Palkitse eri kohdissa pujottelua, ettei koira ala kytätä namia aina samassa kohtaa, esimerkiksi aina tullessaan jalan viereen.

9. Liikkeelle mars! Koiran ollessa vasemmalla puolella, astu oikealla eteen. Ohjaa koira kulkemaan jalkojen välistä. Kun se on oikean jalan vieressä, astu vasemmalla eteen ja ohjaa taas välistä.

10. Häivytä houkutteet, jos et ole sitä jo tehnyt ja lisää äänikomento. Alvalla se on 'välistä'. Elekielisenä komentona tälle on jaloilla niiailu ja kädellä osoittelu.