Mun loki on lähteny rönsyymään.

Joka tapauksessa, eilen illalla tuli tämmöiseen tapahtumaan eksyttyä. Olin nähnyt siitä ilmoituksia koulun seinällä. Hansa-torilla ja kirjastossa olleisiin tapahtumiin en ehtinyt, joten illlalla poikkesin Kårenille (ravintola/kokoustila), jossa loppu tapahtumasta järjestettiin. Maksoin kaksi euroa narikalle korini ja takkini säilyttämisestä ja astuin peremmälle.

Enimmäkseen kojuissa oli Turun AMK:n bioanalyytikkojen ja Turun yliopiston edustajia. Suurin osa esiintyvästä tieteestä liittyi jollakin tavalla lääketieteeseen. Virusten tunnistamista, mikroskooppeja ja muita tapoja havaita ja kuvantaa taudinaiheuttajia. Arvuuteltiin maljalta mikrobeja ja tulkkailin kojun pitäjän avuksi ulkomaalaiselle vieraalle suomenkielisiä kysymyksiä. Joku ala, en kysynyt mikä, tutki intervalliharjoittelun tehokkuutta ja kokeilin kuntopyörää. Valitettavasti heidän tietokoneensa oli hajonnut, joten en saanut tietää tehokkuuttani. Painoja vastaan polkeminen oli yllättävän raskasta ja kojun pitäjä kiljui koko ajan: "Kovempaa, kovempaa!" Elintarvikekemia oli esillä ruuan aistimista koskevalla pisteellä, Taideakatemia tutki omakuvia ja AMK:n kirjasto esitteli Second Lifeä.

Kanssaopiskelijoitani en nähnyt ainuttakaan. Mutta monta AMK:n bioalojen opettajaa näin. Englannin opettaja ja ensimmäisen vuoden ryhmänohjaajani tuntuivat hieman hämmästyvän tavatessaan minut tapahtumasta. No, mainitkaa tiede (tai lemmikit), "pääset kokeilemaan itse" ja "vapaa pääsy", niin minä olen varsin todennäköinen poikkeaja.

Mielenkiintoinen tapahtuma ja toivotan tervetulleeksi jokavuotiseksi tapahtumaksi. Kaikenmoisia messuja nykyään järjestetään, mutta nämä olivat ensimmäiset tiede-aiheiset, joista sain tietää. Ja siis sellaiset, että tavan tallaajakin on tervetullut.