Enpäs ole pitkään aikaan julkaissut mitään koiraharrastukseeni liittyvää. Yksi syy pitää blogia oli alunperin kirjata ylös edistymistä lajissa kuin lajissa, mutta minä en vain osaa pitää harrastuspäiväkirjaa. En myöskään kauhean mielelläni lue muiden treenipäiväkirjoja, koska en vain viitsi kahlata läpi muistiinpanoja tai tiiliskiven kokoista palkkia siitä, kuinka Lumi/Siis/Toffee tai mikä sen nimi nyt onkaan seisahtuu väärä tassu edellä luoksetulon pysäytyksessä tai kallistelee päätään kaukoissa.

Mutta jos listaisin meidän rallitokouraa tai ehkä enemmänkin videoita tähän mennessä.

Kaikki alkoi möllikisoista Ylöjärvellä itsenäisyyspäivänä 2013. Saatiin 100 pistettä ja voitettiin mölliluokka. Olisin ilmoittanut Alvan jo alokasluokkaan, mutta se oli täynnä. Meillä on vahva tokotausta, mutta rallitokoa ei ollut muistaakseni treenattu juuri kyltteihin tutustumista enempää.

http://youtu.be/5ND0OK4g3R4

Kennelliitto tunnusti lajin vappuna 2014 ja me kisasimme ihan oikeasti lajin ensimmäisissä "virallisissa" kisoissa Ylöjärvellä. Nämä olivat muistaakseni vielä yökisat. Kisoja oli toki ollut jo aiemmin rallytokoyhdistyksen alla ja aiemmin tuloksia keränneet koirat saivat jatkaa aiemmassa luokassaan. Alva menetti 10 pistettä siitä, että se korjasi asentoaan eteentulossa ja yksi taidettiin ottaa jostain muusta kauneuspilkusta. Arvostelu rallitokossa on toisinaan hätkähdyttävän tiukkapipoista, vaikka lajia markkinoidaan rentona.

http://youtu.be/ZKPtq7CHgdA

Seuraavan kerran meidät nähtiin kehässä elokuussa 2014. Tuollakin radalla oli jotain kauneusvirheitä ja menetimme muutaman pisteen.

http://youtu.be/anylvQkONmE

Kolmannesta kokeestaan Alva sai myös ykkösen ja koulutustunnuksen siihenastisen kisauransa huonoimmilla pisteillä enkä ollut lainkaan tyytyväinen kokeeseen. Alva oli laiska ja vetelä ja itse annoin harmistukseni näkyä ja kuulua, mikä ei tietenkään koiraa innostanut ja mistä tietenkin rokotettiin pisteitä ilmeisten virheiden lisäksi.  Tämäkin koe on videoitu, mutta en ole näemmä kehdannut julkaista sitä, koska en löydä sitä.

Sitten pääsimmekin harjoitusmaaleiksi tuleville rallytokotuomareille. Olisin halunnut treenata jo avointa luokkaa, mutta meidät oli sijoitettu alokasryhmään. Otimme sen kisanomaisena harjoituksena. En valitettavasti päässyt näkemään arvosteluamme, vaikka ne oli ilmeisesti tarkoitus näyttää meille.

Kierros 1. http://youtu.be/TtTEJl0u_Sc

Kierros 2. http://youtu.be/Y51YCA51iMU

Ensimmäiset avoimen luokan kisamme menivätkin sitten ihan mönkään. Alva hyllytti karkaamalla kehästä, tätini mukaan ilmeisesti kentälle ajaneen auton häiritsemänä. Isäni oli hieman ennen luokan alkua lähtenyt paikalta, joten Alva saattoi luulla isäni tulleen takaisin Sain Alvan mukaan loppuradalle ja taapersimme sen sitkeästi läpi.

http://youtu.be/LqwuaMx1rpw

Tässä ratatreeni kesältä. Alva menee aika kivasti ainakin vireen puolesta.

http://youtu.be/mF3ZAPiolKY

Ja se meidän lyhyen uramme kohokohta, avoimen luokan voitto 99 pisteen radalla. Oikeasti hyvät koirat olivat tosin kotonansa valmistautumassa Suomen mestaruuskisoihin, jotka olivat viikkoa myöhemmin. Me emme päässeet joukkueeseen, kun Alva hyllytti sen ensimmäisen kokeen emmekä saaneet tulosta ajoissa. Pari viime hetken peruutuspaikkaa kokeisiin meni myös ärsyttävästi sivu suun. Ikään kuin armas koirani olisi arvannut, mitä hyväksytty tulos siitä kisasta olisi tarkoittanut. Emme mahtuneet myöskään piirimestaruusjoukkueeseen, mistä olin hieman pettynyt :( Tosin olin sanonut, että jos meidän kisavarmuutemme on tätä luokkaa, tulos voi olla mitä tahansa hyllyn ja sadan pisteen väliltä.

http://youtu.be/zcz8E17xDUg

Tuossa kisassa Alvalla oli hyvä vire ja puolessa välissä rataa alkoi jännittää, teenkö vielä jonkun emämokan tai kiehuuko koiralla yli, kun meni niin kovaa. Ei se kyllä videolta näy muuten, kuin 1, 2, 3 -askelsarjassa varmistelen liikaa ja koira sen vuoksi hidastelee istumisessa. Olisinpa vain antanut mennä ja koira olisi tehnyt ihan itse.

Meidän suurin ongelma on epätarkkuus. Minä olen jäykkä ja äkkinäinen ohjaaja. Saisin paikoin viestiä koiran kanssa paremmin. Koira voisi ehkä osata joitain asioita teknisesti paremmin, mutta Alva on kyllä ihan hyvä, jos vaan ohjaaja pysyy kärryillä.

Lisäys 22.4.2016

Alva sai toisen ykkösen avoimesta luokasta, kun pääsimme peruutuspaikalle TAMSK:n loppiaiskisoihin. Ajelimme paikalle bussilla ja pakkanen oli kirpeä. Kaksi pistettä meni pilkkuvirheistä ja sijoituimme toisiksi. Alva oli kisoissa ihanan reipas. Hallissa oli tosi huono puhelimen kuuluvuus ja puhelimen akku tykkäsi kyttyrää pakkasesta, joten tuli äidin kanssa sovitun kyydin kanssa vähän hätä. koko suoritus ei ihan näy videolta, koska minulla ei ollut kuvaajaa mukana.

http://youtu.be/NPKCnVRCbZY

Heti perään olimmekin seuraavana viikonloppuna YLÖKK:n kisoissa Pinotiellä. Tulos 92 pistettä ja kolmas sija, kun yksi kisaajista sai hyllyn taskusta törröttävän hihnanpään ansiosta. Alva kävi kuumana, mölisi ja oli vähän epätarkkuutta. Tämä oli kolmas ykkönen, joten seuraavaksi on kehissä voittajaluokan harjoittelu. Tämän ja edellisen kisan arvostelulomakkeessa on ollut maininta iloisesta yhteistyöstä ja sekös sydäntä lämmittää!

http://youtu.be/xUwQAFxOuco